Copyright

Copyright P.Kats. Zonder mijn toestemming mogen mijn verhalen niet gekopieerd worden en/of gepubliceerd worden. Linken mag uiteraard wel.

zaterdag 14 september 2013

Diarrace

Op een avond tijdens surveillance kwam ons een auto op de Y weg met vrij hoge snelheid tegemoet. Nieuwsgierig zoals we altijd bij dit soort dingen zijn, keerden we ons voertuig en zetten de achtervolging in. We moesten alle zeilen, met in acht neming van de veiligheid,bijzetten om enigszins in de buurt van de auto te komen. De bestuurder reed echt flink door en maakte zoveel verkeersovertredingen dat we hem direct wilden stoppen. We zetten ons stopbord aan de voorzijde aan, maar hieraan gaf de bestuurder geen gevolg. We reden inmiddels de Z weg op en de bestuurder sloeg de C laan in. Dan maar blauw licht erbij, maar ook dat hielp niet. Toen maar de sirene erbij, maar ook daar stopte hij niet voor. We gaven aan de meldkamer door dat we een achtervolging hadden achter een vermoedelijk gestolen auto, een witte Volkswagen Caddy,  voorzien van kenteken XXXX. De meldkamer meldde dat het voertuig niet als gestolen stond gesignaleerd, maar thuishoorde in dezelfde wijk op straat X. Hij reed dus richting zijn woonhuis, dat was vreemd ! En inderdaad stopte de auto op straat X voor de deur. Een manspersoon sprong uit de auto en rende naar de voordeur. Ik sprong ook uit de surveillance-auto en rende achter de man aan. Deze had inmiddels de voordeur met de sleutel opengedaan en ‘vluchtte’ naar binnen. Hij liet daarbij de voordeur openstaan met de sleutelbos nog in het slot. Ik snapte er helemaal niets van en naderde met voorzichtigheid de voordeur en stapte binnen. Inmiddels stond mijn collega achter mij en kwamen van alle kanten politie-auto’s met toeters en bellen aanrijden. We stapten de gang binnen, het was donker in de gang en de man was verdwenen. Tot ik halverwege de gang het licht van de WC zag branden en een heftig gekreun hoorde, gevolgd door een geluid of er een gasontploffing plaatsvond. Deze situatie herhaalde zich nog een keer. Vervolgens hoorden we een kreunende stem zeggen : “Politie, Als u daar bent, ik kom zo bij u, ik weet dat ik overtredingen heb gepleegd, maar dit was verschrikkelijk. Ik kon het niet meer ophouden ! “. We keken elkaar aan en schoten in de lach. Buiten gekomen stond een leger van politiemensen ons aan te staren, ze begrepen er helemaal niets van. We vertelden in het kort wat we gehoord hadden, waarop ze inrukten. Inmiddels kwam de man van het toilet af en kwam naar buiten. Hij stak me een hand uit, maar beleefd weigerde ik deze hand.  Hij moest hier zelf ook om lachen en vertelde dat hij zo ontzettend naar het toilet moest dat hij alle regels aan zijn laars had gelapt. Ook vertelde hij dat hij ons stopteken gezien had, maar bang was dat hij alles zou laten lopen als wij hem zouden controleren. Dan maar bekeuringen, maar geen ontploffing in de auto. Zijn gezicht sprak boekdelen ! We hebben hem uiteindelijk maar gewaarschuwd en zijn lachend in de auto gestapt. Heel de regio heeft mee kunnen genieten van onze berichtgeving terug naar de meldkamer.

13 opmerkingen:

 1. Leuke blog. Jammer dat je het verhaal bij de titel een beetje weg geeft. Graag gelezen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi verhaal. Heel herkenbaar. Ik ben zelf wel eens 's nachts met toeters en bellen naar buis gereden, voor dezelfde reden, omdat ik het bureau nooit meer op tijd zou halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aparte ervaring. Lijkt me niet iets wat je dagelijks meemaakt als agent. Gelukkig zijn jullie erg loyaal geweest voor deze meneer met hoge nood.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk zo kan het ook :D Mooie blogs, ben via telegraaf hier gekomen, maar leest "mooi" en krijg je meer idee.
  Iedereen moppert wel eens op politie en ik denk dat vooral die "onzin" boetjes van 6 km jullie niet helpen met respect krijgen.
  succes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ikzelf zou op een parkeerplaats stoppen of in de berm, de agenten vertellend wat er aan de hand is mijn broek laten zakken en de driarrace laten gaan. Wat kost wildpoepen tegenwoordig? Volgens mij iets minder dan: Diverse overtredingen maken in het verkeer, stopteken negeren etc. Maar ik heb geen rijbewijs, dus wat weet ik ervan. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op zich grappig verhaal, maar ook het kromme tenengevoel van Blik op de Weg of Wegmisbruikers. Tig overtredingen en dan voor 1 of 2 dingetjes maar bekeurd worden. Of nu helemaal niet?? Heb veel respect voor politiewerk, maar deze willekeur snap ik niet. Als diegene een fietser had geschept of iemand had geraakt op een zebrapad had het verhaal heel anders overgekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Piet, je laat de menselijke kant van het politievak zien. De humor ligt op straat, goed om te zien dat je daar oog voor hebt, en dat je daar ook rekening mee houdt. Jij laat zien dat er ook politiemensen zijn die niet alleen burgers afrekenen voor hun (menselijke) fouten middels het schrijven van bonnen, maar dat er ook ruimte mag zijn voor menselijk begrip.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. N.a.v. de lelijke opmerkingen die naar u toegegooid worden, mensen zijn soms kortzichtig...

  1 Weet dat de laatste dagen zwaar zullen zijn. 2 De mensen zullen egoïstisch zijn, geldzuchtig, zelfingenomen en arrogant. Ze zullen God lasteren, geen ontzag tonen voor hun ouders, ondankbaar zijn en niets heilig achten. 3 Ze zullen harteloos zijn, onverzoenlijk, lasterziek, onbeheerst en wreed. Ze zullen het goede haten 4 en onbetrouwbaar, roekeloos en verblind zijn. Het genot zullen ze meer liefhebben dan God, 5 ze zullen de schijn van vroomheid ophouden, maar de kracht ervan miskennen. Keer je af van zulke mensen. 6 Sommigen van hen dringen zich op aan hele families en krijgen dan vrouwen in hun macht die met zonde beladen zijn en door allerlei begeerten worden gedreven, 7 die almaar willen leren maar nooit in staat zullen zijn de waarheid te kennen. 8 Zoals Jannes en Jambres zich tegen Mozes hebben verzet, zo verzetten deze dwaalleraren zich tegen de waarheid. Het zijn mensen met een zieke geest en een onbetrouwbaar geloof. 9 Maar ze zullen niet veel bereiken, want iedereen zal hun dwaasheid snel doorzien, zoals ook met Jannes en Jambres gebeurde. 2 Tim. 3.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk :-) Ik zie het helemaal voor mij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tranen gelachen! Ik kwam niet meer bij en zag het helemaal voor me. Topverhaal!

  BeantwoordenVerwijderen