Copyright

Copyright P.Kats. Zonder mijn toestemming mogen mijn verhalen niet gekopieerd worden en/of gepubliceerd worden. Linken mag uiteraard wel.

maandag 3 maart 2014

'Dik in orde'

foto Sven van Beek FlashphotoCollega Arie, een vijftiger met een fors postuur, heeft een aardige buik. Wij zijn het gewend en weten dat Arie voor een verdachte niet opzij gaat. De verdachte zal in ieder geval heel veel moeite moeten doen om Arie opzij te duwen. En mocht de verdachte met Arie gaan vechten, dan heeft hij een aardige kluif aan Arie.
Maar wanneer een foto verschijnt in de pers, waarop Arie, met zijn overhemd uit zijn broek, staat te praten met ambulancepersoneel en de chef van dienst zijn de commentaren niet van de lucht. Een foto, waarvan de fotograaf het verhaal erachter weet en hem ook met deze intentie geplaatst heeft. Maar wat wordt die dikbuikige agent neergesabeld door critici.
Tijdens een mooie zomermiddag werkt een oude man in zijn tuintje en komt ongelukkig ten val in de sloot. Een buurtbewoonster, ook op leeftijd, ziet het gebeuren en belt 112. Helaas kan zij niet helpen en wacht ze de hulpdiensten, die met grote spoed komen, af.
Arie komt als eerste ter plaatse, doet zijn koppel af en springt in de sloot. Hij haalt de oude man uit het water en start de reanimatie. Inmiddels komen wij ter plaatse en assisteren Arie en zijn maat.
Ondanks de inzet van de vele collega’s van de GGD, brandweer en het traumateam die met de helikopter arriveren, overlijdt de man. Op de beruchte foto staat een zeiknatte Arie, met het overhemd uit zijn broek, nog even na te praten met hulpverleners. Arie is aangeslagen en baalt als een stekker dat de reanimatie niet gelukt is. Tot overmaat van ramp blijken zijn portemonnee en zijn (priv√©) mobiele telefoon ook nog in zijn zak te zitten. Ik moet stiekem grinniken als ik Arie met een beteuterd gezicht naar de telefoon zie kijken waar het water uitgutst. We brengen Arie naar het bureau, zodat hij droge kleding kan aantrekken.
Een paar uur later attendeert een collega ons op de foto’s die op internet staan en de reacties die eronder genoemd worden. Te belachelijk voor woorden dat een agent zo met zijn overhemd uit z’n broek op internet staat, het is een schande. En daar moeten we de oorlog mee winnen, met zo’n dikbuik. Of hebben agenten tegenwoordig ook al “positiekleding”.
Na korte tijd slaat de fotograaf terug en plaatst een opmerking dat juist die agent in de sloot gesprongen was, de oude man uit de sloot gehaald had en deze gereanimeerd had. En dat, als ze goed gekeken hadden, ze gezien hadden dat deze agent zeiknat was.
Arie is teleurgesteld en boos naar huis gegaan. Teleurgesteld omdat de redding niet gelukt is. Boos om die onbegrijpelijke reacties van de critici.
Zijn telefoon werd uiteindelijk door de politie vergoed en Arie kan achteraf nog glimlachen om de commotie rond zijn foto. Er stond daar een dijk van een collega, die zijn taak als hulpverlener uitgevoerd had. Weliswaar met een dikke buik, maar wel ‘dik’ in orde.
 


 


 

6 opmerkingen:

 1. Dat soort mensen zul je altijd blijven houden,mensen die nier verder kijken dan hun neus lang is,laten gaan niet verder over inzitten.Wij zijn iig heel trots op jullie allemaal en alle andere hulpverleners.Respect .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is helaas waar dat mensen altijd hun oordeel wel klaar hebben, ik betrap mijzelf er ook wel eens op....vervelend menselijk trekje. Goed dat dit blog er is. Mensen kunnen zien waar er precies over geoordeeld wordt en vaak ten onrechte negatief...Tot het volgende verhaal Piet ! Bedankt weer voor deze mooie bijdrage. Always a pleasure

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hij voelde zich gewoon even iemand van GGD die hebben op die foto toch ook hun hempje niet in de broek zitten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat weer een mooi verhaal. Elke week kijk ik weer of er al een nieuw verhaal op staat. Ga zo Door, ik geniet van de verhalen en het kijkje in jullie keuken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had over deze blog gelezen in een oude Gezinsgids. Mooie verhalen uit de praktijk.
  Jammer dat er zo snel geoordeeld wordt en dat over een foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zo zie je dat elke foto in een andere context gedrukt kan worden.... Hulde aan Arie, jammer dat de reanimatie niet gelukt is.... Ik heb zelf meegemaakt om iemand te reanimeren, en geloof me dat is zwaar! en zeer emotioneel als je die persoon 6 a 7 weken later tegen komt.... ! ( Ja mijn reanimatie is gelukkig geslaagd! )

  BeantwoordenVerwijderen